Byta avgasrör på bilen

Att fräscha upp sin bil kan göras på flera sätt och om man vill öka ens bils livslängd med ytterligare ett par år innan man skrotar den kan det vara guld värt att byta ut sitt avgassystem – men hur gör man detta på enklast vis?

bil verktyg skiftnyckelNär det kommer till att öka sin bils livslängd finns det två saker som man kan komma att behöva byta ut och det är bilens motor och dess avgassystem, och det är inte alls nödvändigt att anlita en mekaniker – i alla fall när det kommer till avgassystemet. Det går alldeles utmärkt att själv byta ut delar så beställ avgassystem från SCstyling och var noga med att du köper rätt system som är anpassat efter just din specifika bilmodell och sätt igång med mekandet. Och ibland räcker det med att bara byta ut själva avgasröret om övriga systemet fortfarande är i gott skick för det är nämligen den delen av avgassystemet som leder ut resterna från förbränningen i motorn vilket gör att denna del förr eller senare rostar sönder beroende på kondensvattnet i avgaserna eller helt enkelt bryts eller skakas av, av någon anledning.

Byta avgasrör

Något som man ska tänka på när man ger sig på att själv meka med bilen avgassystem är att först hissa upp bilen högt så att man verkligen kommer åt underredet och sedan skruva loss avgasrörsklämmorna vilket vanligtvis görs med en 13 mm:s nyckel – sen är det bara att vrida bort det gamla och montera dit det nya på samma sätt (källa). Klicka här för att se hur man får bort ett avgasrör på enklast vis. Men om man tycker att det verkar krångligt så kan man självklart lämna in bilen på service, och en god tid att göra detta på är under februari eftersom att de flesta bilmekaniker har lågsäsong under den månaden, vilket ofta gör att de sänker sina normalpriser med erbjudanden och rabatter (källa).