Dags att byta bilbatteri

Ingen bilägare vill bli stående vid vägkanten utan ström i bilbatteriet. Dock så är det denna typ av fel på bilen som kräver flest bärgningar. Därför är det viktigt att man underhåller sitt batteri, laddar med jämna mellanrum och ser till att byta ut det om man känner att det går segt vid starten.

bilbatteriBatteriet är en av de viktigaste delarna i en bil för att den ska fungera. Därför är det viktigt att man har tillräckligt med ström inför varje bilfärd. Speciellt under vinterhalvåret med kyla och lägre temperaturer drar ett bilbatteri mer än vanligt. Som man skriver om i en artikel på Expressen är det då extra viktigt att köra en längre stund med bilen när man väl har startat den. Då har batteriet en större chans att ladda upp strömmen som krävdes vid starten.

Men är det så att batteriet ändå inte laddar upp tillräckligt och man känner att startmotor är seg är det sannerligen dags att investera i ett nytt bilbatteri. Som man skriver om på Mest Motor är urladdade batterier i särklass det största problemet till att bilägare får ringa efter bärgningshjälp.

Det är en god idé att underhållsladda batteriet i bilen. Om man inte ”stödladdar” batteriet regelbundet och mestadels kör korta sträckor kan batterilivslängden halveras – Mest Motor.

Byt ut ditt bilbatteri

När tiden väl är inne för en investering i ett bilbatteri är det viktigt att man tar i och ur batteriet på rätt sätt och är försiktig. Det gäller att man tar bort klämmorna försiktigt och ser till att man inte lämnar dem mot någon metalldel i motorn. Det gäller även att vara extra noga och dubbelkolla att det nya batteriet passar med motorn. Övrig information om hur man byter ett bilbatteri finner man hos motor- och batterileverantörer.