Fixa finaste trädgården med rätt maskiner

Få saker är så tillfredställande som att göra i ordning en riktigt fin trädgård med härliga blommor, välsmakande kryddor, goda grönsaker och aromatiska buskar. En alldeles egen oas mitt i vardagskaoset där du kan koppla av på egen hand eller i sällskap med dina nära och kära. Koppla av i hängmattan med en bra bok eller ha en spontan trädgårdsfest med grannarna; möjligheterna är oändliga.

Om du gillar att göra i ordning din trädgård själv finns det en hel del olika maskiner och redskap som kan underlätta arbetet ordentligt. Det finns smarta lösningar för alla årstider som lövblåsare till hösten eller jordfräsar inför vårens nya odlingar. Är du intresserad så Läs mer här för all hjälp du kan hitta för att lyckas till 100% med ditt personliga paradis.

Förenkla planteringen

När du ska sätta nya blommor och grönsaker, lägga en gräsmatta eller kanta en gång med buskar är det viktigt att förbereda marken väl för detta. Med plogar och spadar luckrar du upp jorden och en automatisk eller manuell kantskärare hjälper dig att gränsa av allt snyggt och prydligt. Inför sådden behöver du ett antal trädgårdsredskap som:

  • Lökjärn – ett smart och enkelt redskap för att plantera lökarna perfekt
  • Planterspade – finns både med korta och långa skaft för att skona ryggen
  • Räfsa – snygga till jorden ordentligt efter sådd
  • Skopa – perfekt för att få upp allt från kompost till fågelmat

Rensa, vattna och skydda

Det är också viktigt att hålla trädgården ren och snygg och det gör du enkelt med hjälp av gräsklippare, ogräsrensare och lövblåsare med sugfunktion. En batteridriven häcksax hjälper dig att forma buskaget precis som du vill och en röjsåg blir av med de envisaste grenarna.

Utan vatten kommer inget att växa och om du valt att sätta törstiga blommor eller bär, som till exempel jordgubbar eller rhododendron kan det vara bekvämt att installera ett bra sprinklersystem.

Avslutningsvis är det också viktigt att skydda din trädgård mot kyla och blåst. Mot frost kan det ibland räcka med så enkla metoder som att kratta löv över mark och krukor, men det finns också vindskydd och presenningar som kan sättas upp över vintern.