Fler och bättre sportbilar

När man talar om sportbilar tänker de flesta kanske på exklusiva sportbilar, som Ferrari, Lamborghini, Maserati och liknande. Men även många andra biltillverkare har eller har haft sportbilar i sitt sortiment vid någon period. Även präktiga svenska Volvo har haft sportbilar på menyn, exempelvis modellerna P1800 och P1900. Under senare tid har man bland annat presenterat modellen C70, som kan beskrivas som en sportigare variant av S40, inte minst eftersom de två modellerna är byggda på samma plattform. Även Toyota tillverkar nu sportbilar igen.

Fler tillverkare gör att det blir lättare att hitta reservdelar, vilket är nog så viktigt som inköpspriset för den som vill äga en bil utan att det får förödande konsekvenser för hushållets ekonomi. Ett bra ställe att börja leta på är sajten Skruvat.se. Där hittar man reservdelar till flera av de vanligaste sportbilsmärkena, förutom Volvo och Toyota bl.a.

  • Alfa Romeo
  • Audi
  • Jaguar
  • Porsche

Priset

En annan fördel med att fler tillverkare återigen ger sig in på sportbilsbanan är att det går att hitta billigare sportbilar. Det uppstår även en intressant marknad för de företag som modifierar sportbilar. En pimpad och extrautrustad Toyota GT86 kan vara ett alternativ till den billigaste Porschen, för den som prioriterar körglädje framför att väcka uppmärksamhet.