Gammal kärlek rostar aldrig…

… eller? Man kanske ska ändra om och säga att gammal kärlek rostar inte om man tar hand om den. Fast med bilar så gör den tyvärr det. Dock är det bara under 1% av bilarna som underkänns om de bär på rost och har varit fungerande i 10 år. Efter det stiger siffran. Enligt samma artikel får vi även veta att mycket av det fel i bilarna kan vi göra något åt själva:

Intressant att notera är också att andelen underkända är i genomsnitt 12 procent för fel som är lätta för ägaren själv att kontrollera, till exempel däckens mönsterdjup och vindrutetorkarblad. Till den här kategorin hör också komponenter som gör att bilen syns i trafiken och som underlättar för föraren att se andra fordon.

Det är vanligt att reservdelsföretagen har delar för alla bilmodeller; gamla som unga, fiat som toyota. Att du kollar upp din bil snabbt är viktigt, och om du bemästrar att fixa bilen själv blir det helt klart billigast om du beställer reservdelar från nätet. Tänk på att vara noggrann med att kolla upp så delarna är originaldelar och att företaget är pålitligt.

Ta hand om din bil

Vi ska inte klaga på att våra bilar lätt går sönder eller få massor av problem om vi inte behandlar dem med kärlek och respekt. Bara att inte trycka plattan i matta och dundra på minskar slitage, att köra eco-driver är både skonsamt mot bilen och även mot miljön. Något annat bra är att även om du älskar din gamla bil, så är det bättre, av ren miljöaspekt, att byta in den mot en nyare modell. Om du vill byta in den men får separationsproblem och ångest kan du alltid trösta dig med att det är trots allt bättre för miljön. Då kanske plåstret kan åka av tidigare.