Låna för att reparera bilen

Behöver du låna pengar för att fixa till bilen så att den klarar besiktningen? Lär mer om det här!

bilKanske känner du igen dig i följande scenario. Du kommer bedrövad hem från bilbesiktningen, där de hittat ett antal dyra fel som måste åtgärdas inom kort. Det kan röra sig om en rejäl summa pengar som du inte har räknat med och som heller inte finns på kontot. Här har du kanske inget annat val än att ta någon form av lån för att fixa bilen. Trots allt är det viktigt att den klarar en ombesiktning, men inte enbart därför givetvis – bilen måste vara säker att köra så att inte du eller någon annan råkar ut för en olycka. För att snabbt och enkelt kunna hitta ett lån som passar dig ska du besöka utanuc.com där du kan få en bra överblick över de alternativ som står till buds.

Kostsamma fel vid besiktningen

En av de allra dyraste och därmed tråkigaste reparationerna är ett motorbyte. Det är mycket svårt att sätta någon exakt kostnad för en motor inklusive byte på en verkstad, men skulle ett motorbyte vara aktuellt ska du absolut undersöka möjligheten att först och främst skaffa en begagnad motor. Detta förstås för att spara pengar. Vanligare är att få byta vanliga ”slitdelar” som bromsar och avgassystem. En uppsättning bromsskivor kostar vanligen mellan 5 000 och 15 000 kr inklusive byte (nya bromsbelägg är inräknade).

Bilmodeller som är kända för sina fel

Några bilmodeller som i regel är behäftade med fler fel än genomsnittet kommer inte sällan från Frankrike. Särskilt Renault har modeller som ofta får stå på verkstad eller behöver byte av olika komponenter – eller som i elbilen Zoe’s fall där det räknas med rejäla batterikostnader som begagnad bil.

Renaults elbil Zoe finns som begagnad med till synes låga priser. Men det gäller att se upp för tillkommande batterikostnader – Dagens Nyheter