Många svenskar tvättar bilen sällan

5337182-car-washI Sverige är det många som anser sig vara rädda och måna om sina bilar, men faktum är att en ny undersökning visar på att varannan svensk tvättar sin bil alltför sällan och dessutom tvättar bilen på sin tomt, något som ofta är förbjudet.

 Vi har tidigare skrivit om att det är poppis att styla sin bil och göra sin bil personlig, men nya siffror från Sifo visar nu på att många svenskar inte alls bryr sig så mycket om sin bil. Så många som varannan svensk tvättar sin bil först när det blivit riktigt riktigt smutsig!

Dåliga biltvättarvanor som vi skäms

Det är till och med så att många först tvättar bilen när det gått så långt att man skäms över att vara ute och köra med den på grund av smutsen. I samband med internationella biltvättardagen i slutet av april så gjorde OKQ8 en undersökning tillsammans med Sifo som visade på att det egentligen är fåfänga och bekvämlighet som styr hur svenskarna tar hand om sin bil. I undersökningen svara 66 procent att de bara tvättar bilen biltvätt minst en gång per år, men att 4 av 10 faktiskt väljer att tvätta bilen hemma, trots att det har en dålig inverkan på miljön och inte är tillåtet i alla kommuner. Åtta av tio personer tvättar bilen ungefär en gång i månaden eller ännu mer sällan. Och vi som bor i Sverige vet också hur väglaget och vädret kan variera, vilket resulterar i många skitiga bilar. Miljömedvetenheten lägger många alltså åt sidan när de tvättar sin bil, men kvinnor verkar ha ett bättre miljötänk där än män.

”Undersökningen visar att kvinnor generellt sett är mer miljömedvetna än män gällande biltvättar. 25 procent av kvinnorna anser att miljöaspekten är viktigast vid val av biltvätt, medan männens val toppas av priset”, skriver Expressen.