Nissan är en vinnare

Nissan har länge varit en underskattad bil och har länge släpat på ett dåligt rykte sedan den otroligt osäkra Nissan Micra kom in på marknaden. Den lilla bilen har sedan dess utvecklats till en bra och betydligt säkrare bil men uppfattningen om bilarna är kvar. Men sanningen är den att Nissan idag producerar riktigt bra och snabba bilar, Nissan Skyline har varit den klart snabbaste och kända bilen i olika modeller och en med bland annat en 3,8 liters V6 och 480 hästkrafter så blir topphastighet rejält hög. Bilarna har använts till olika motorsporter, allt från streetrace till racing på bana. Det har dock producerats fler snabba bilar i Nissan koncernen och en Nissan GT-R skulle inte sitta helt fel.

Nissans bästa bil

Nissan har gjort många fina bilar men den som tog hem vinsten för årets bil är helt klart Nissan Leaf som är den bästa miljöbilen på marknaden. Många bilar har tunga batterier, låga topphastigheter och liknande men med Nissans så har man dels gett den en motor med 116 hästkrafter och topphastigheten blir 145 km/h istället för 50 som andra elbilar kommer upp i. Den var inte ensam i sin klass och vann mot flera bilmärken och modeller:

Den valdes av en jury bestående av 57 europeiska motorjournalister från 23 länder. Den batteridrivna Nissan Leaf matchades mot 40 konventionella bilar.

Nissan Leaf tog hem segern med 257 poäng. Det skilde bara nio poäng till tvåan Alfa Romeo Giulietta, följd av Citroën C 3/DS 3, Dacia Duster, Ford C-max/Grand C-max, Opel/Vauxhall Meriva och Volvo S 60/V 60.