Rusta bilen för säkerhet

Om du är en hjälpsam person i övrigt så kan det vara en god idé att ge samma vänliga egenskap till din bil. Genom att rusta den med smarta tillbehör kan du inte bara vara behjälplig vid spontan olycka på vägen men också känna dig säkrare om något händer dig själv. Här följer några säkra kort att ha i eller på bilen.

Varningstriangel, hjälplådan, Röda Korset-boxen och en dragkrok från www.dragkrok365.se – det är att ha i åtanke att rusta din bil med innan du ger dig ut på vägarna, sommar som vinter. Man vet aldrig när olyckan är framme eller när du behöver assistera någon.

man tittar under motorhuvenVad tjänar hjälpmedlen till vid olycka?

En dragkrok är mycket bra att ha om du ser en bil som behöver bogseras. Det kanske är snökaos ute eller bilen har av någon annan anledning fått motorstopp. Med en dragkrok kan du även köra släp eller husvagn, hästtransport eller andra lass. Tänk på att rusta din bil med passande dragkrok just för din modell s att lasset eller släpet inte riskerar att lossna.

Utöver dragkrok bör du även ha en varningstriangel till hands att sätta i bilen. Den är obligatorisk om du till exempel har fått motorstopp utmed vägkanten. Då varnar triangeln andra bilister om att något har hänt så att de kan sakta ned eller komma till din undsättning.

Sjuklådan är något som alltid bör finnas i bilens handskfack eller bagagelucka. Om du eller dina medpassagerare slår sig eller gör sig illa på annat sätt måste en första hjälpen-låda finnas till hands eftersom det kan vara långt till närmaste apotek eller sjukstuga.

 

Var tionde patient vistas närmare sju timmar eller mer på sjukhuset då de söker akutsjukvård. Det visar en ny rapport som Socialstyrelsen har sammanställt.