Så slipper du inbrott i garage

I ett garage förvaras prylar som definitivt är intressanta för inbrottstjuvar. Det är inte bara bilen som är högintressant, ofta är de ute efter reservdelar och annat som de kan sälja vidare. Dessutom är det många som slarvar med att laga trasiga garagedörrar, vilket gör garaget tacksamt att bryta sig in i. Jobba ett par steg före tjuven så slipper du inbrott.

Sätt upp automatisk belysning, köp garageportar av hög kvalité och slipp inbrott som hade kunnat undvikas om du bara låg steget före. Här tar vi upp hur vanligt förekommande det är med garageinbrott och hur du kan tänka som tjuven.

Bryter sig in genom porten

Det finns många exempel på garageinbrott källarinbrott i Sverige och det tjuvarna är ute efter är allt möjligt som förvaras. Det kan vara reservdelar, GPS, bilradio – men många förvarar mer saker än så i sina garage. Det är inte ovanligt att man använder garaget som verkstad och att man har teknik där som kan vara väldigt dyra. Motorsågar, andra elektroniska verktyg – ja, allt med ett värde som är lätt att plocka på sig är vad inbrottstjuvarna är ute efter. Läs om ett fall i Skurup och ett fall i Kristianstad där tjuven faktiskt blev tagen på bar gärning.

För en inbrottstjuv handlar allt om tid. En tjuv vill stjäla så pass mycket dyra saker på så kort tid som möjligt. En garageport som är svår att bryta upp kommer tjuven helt enkelt prioritera bort och välja en som ser lättare ut att ta sig in genom.

Du kan också se till att du och dina grannar har en grannsamverkan. Det är effektivt även mot inbrott i hus och villor, eftersom det också ökar insikten i hur man gemensamt övervakar sitt område. Sist men inte minst, tänk efter vad du förvarar i garaget och hur! Är det något extra värdefullt är det värt att låsa in det bakom ytterligare ett lås.