Undvik urladdat bilbatteri på vintern

Inför vintern är det som vi vet dags att byta däck. Men det är en bra idé att passa på att se över sitt batteri också. Är batteriet äldre än 4-5 år är det god tid att byta, speciellt om du bor norrut där det kan bli riktigt kallt på vintern.

Vintrarna gör sig välkända för bilägaren som en utmaning i sig. Det är mycket som ska funka. Bor du i storstad bör du undvika dubbdäck, men bor du på landsbygden är det oumbärligt. Jobbar du dessutom i storstaden kan det vara marigt att ta sig runt på dubbfria gator. Men det är inte bara däcken som ska bytas. Till vintern är det många som från problem med sina bilbatterier. Tidigare har vi skrivit om att tänka på när man ska byta bilbatteri. Och det kan vara ett första steg. Är batteriet äldre än 4-5 år och du på hösten står inför en liten uppladdning bör du överväga att byta om du inte vill råka ut för att bilen inte går att starta.

Fler tips

Ett annat knep är att ha en bra motorvärmare, så att batteriet inte kyls ner i onödan. Speciellt om du bor norrut där det kan bli riktigt kallt under långa perioder. Underhållsladda då och då för att försäkra dig om att ditt batteri håller igång. Läs mer på svt.se.

Förmodligen använder du aldrig bilnyckelhålet för att öppna din bil, utan du använder din fjärrstyrning. Ändå är det god idé att olja in låset. Om batteriet skulle dö kan det bli knepigt att ta sig in i bilen. Se helt enkelt till att de manuella delarna av din bil funkar.

När batteriet kyls ner kan det bli en extra belastning. Därför är det viktigt att ha batteriet i åtanke även på hösten och vara lite proaktiv. Att låta bilen gå på tomgång är inte heller det smartaste sättet att värma upp bilen. Det är helt enkelt inte särskilt effektivt. Det blir varmast när du kör.

Glöm, inte skrapa bort snön från taket om du inte vill få böter. Trevlig resa!